MES Consultant

Industrie 4.0 | Onafhankelijk advies

Wat houdt de functie van MES Consultant in?

Jij zet jouw expertise op het gebied van industriële automatisering in op projecten voor onze klanten in de voedingsmiddelenindustrie. Hierbij ben jij in staat om verschillende productie- en logistieke processen van de klant te begrijpen. Je hebt daarbij het benodigde inzicht om de behoefte van de klant met betrekking tot informatie stromen al dan niet geïntegreerd in de geautomatiseerde processen te bedenken. Het is hierbij van belang dat je snel de pijnpunten boven tafel weet te krijgen en processen kunt begrijpen. Je vertaalt deze vanuit een algemene visie naar de nodige user requirements en kan daar waar nodig de technische specificaties opstellen. Je bent goed op de hoogte van de verschillende systemen en normeringen gangbaar op de markt.  Je bent in staat een onafhankelijke advies uit te brengen met betrekking tot de optimale oplossing voor de behoefte van onze klant. Je hebt een grote interesse in industrie 4.0 naast de algemene beschreven levels van de automatiseringspiramide en probeert dit ook bij de klant op de juiste manier te vertalen naar concrete oplossingen.
Naast het extern gerichte gedeelte van jouw rol, fungeer je intern op jouw vakgebied als vraagbaak voor zowel collega's uit je eigen discipline, als ook de collega's van andere expert groepen.

Wil je meer weten over werken bij Uticon? Hier vertellen onze medewerkers over hun werk.

Ben jij onze MES Consultant?

Dit heb je nodig om deze functie uit te voeren:

 • een afgeronde HBO of WO opleiding (bijvoorbeeld electrical engineering)
 • meer dan 5 jaar ervaring in de industriële automatisering
 • kennis van het automatiseringsdomein van een productiefaciliteit, MES/MOMS systemen en productieprocessen
 • je bent in staat om workshops te faciliteren
 • je bent in staat om ondersteuning te verlenen bij présales activiteiten
 • perfecte communicatieve vaardigheden in zowel de Nederlandse als Engelse taal
 • de capaciteit om stakeholders te managen en risico's in te schatten
 • duidelijke toekomstvisie op jouw vakgebied
 • Competenties: onafhankelijkheid, helicopterview, organisatiesensitiviteit, creativiteit, overtuigingskracht, resultaatgerichtheid

Wat kun je van ons verwachten?

Bij Uticon zijn we open en eerlijk: we gaan het gesprek aan en nemen verantwoordelijkheid voor wat we doen. We handelen op basis van connecties met elkaar en klanten, als een familie. Onze teamspirit wordt dagelijks versterkt door betrokkenheid naar elkaar te tonen op en naast de werkvloer. Maar ook met het delen van onze interesses en door de organisatie van diverse (sport)evenementen en activiteiten.
Verder bieden wij:

 • Een technische en veelzijdige uitdaging vol dynamiek
 • Veel vrijheid, ruimte voor eigen inbreng en verantwoordelijkheid
 • Een salaris dat past bij jouw achtergrond en ervaring
 • Een auto van de zaak
 • Flexibiliteit in arbeidstijden, mogelijkheid tot thuiswerken en een goede werk-privébalans
 • Volop de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen middels opleidingen, cursussen en trainingen

Solliciteer!
Spreekt onze vacature jouw aan en herken jij jezelf hierin? Stuur dan je motivatie met cv naar onze recruiter Danny Posno via d.posno@uticon.nl. Heb je vragen? Ook dan kun je bij haar terecht via mail, maar bellen mag natuurlijk ook. Danny is bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag op 088 2011869

Past onze cultuur bij jou?

Met ‘hoe was je weekend’ starten we de week. De één vliegt naar de sportvereniging met de kids, de ander staat zelf op het veld, weer een ander heeft een Netflix-marathon gehouden of is gaan uitwaaien aan zee. Als je wilt kun je ons allemaal leren kennen, tijdens het werk maar ook tijdens afdelings- en personeelsuitjes die we regelmatig organiseren. Je partner en evt. kinderen betrekken we hier natuurlijk ook bij.

Jezelf ontplooien doe je ook bij ons. In iedere functie, op elk niveau kun je je eigen kansen creëren en grijpen. Om je technische kennis of bijvoorbeeld je projectmanagement skills verder te ontwikkelen neem je deel aan kennissessies die we organiseren met de Uticon Food Academy.

Werken bij Uticon betekent altijd werken voor meerdere klanten (vanuit kantoor of op projectlocatie). Je werkt aan mooie uitdagende projecten die soms gelijktijdig lopen en soms elkaar opvolgen, in een omgeving waar er resultaat wordt verwacht. Als Uticonner heb je veel eigen verantwoordelijkheid en vrijheid en verwachten we dat je hier goed mee om kunt gaan. Je krijgt veel ruimte voor eigen inbreng en je collega’s staan klaar om je te helpen, want projecten doen we met z’n allen. Bekijk hier alvast enkele projecten waar we trots op zijn en enkele collega’s zodat je een goed beeld krijgt van het werken bij Uticon.

Jouw contactpersoon

Actions