Ingenieursbureau Uticon - Adviesbureau in de voedingsmiddelenindustrie


Uticon is een ingenieursbureau met meer dan 30 jaar ervaring in de food branche.
Doordat wij alleen in de voedingsmiddelenindustrie werken zetten we jarenlange expertise in om succesvolle nieuwbouwprojecten en verbouwprojecten te realiseren.
We voelen ons thuis in de food branche. Food zit in onze genen!

Wat onze klanten zeggen over ons werk

"De samenwerking en communicatie is heel goed verlopen, zowel de communicatie binnen het projectteam als op de werkvloer. Niet teveel ‘blabla’, maar no-nonsense, dat appreciëren wij ook.”Luc de Norre

site manager Belcolade


"Uticon heeft diverse disciplines in huis, waaronder utilities, en kan projecten zelfstandig aansturen. Tevens is de bekendheid met de zuivelindustrie onontbeerlijk.”Paul Kreuger

engineering manager FrieslandCampina


"De samenwerking met Uticon is goed. De interne organisatie van Uticon zit goed in elkaar. De flexibiliteit is heel prettig, er kan op- en afgeschakeld worden wanneer nodig. We hebben wel moeten wennen, eerst regelden we alles zelf en hebben we er nooit externen bij gehad."

John Verbrugge

senior corporate projectmanager Lamb Weston/ MeijerSpecialist in de voedingsindustrie

Voeding: één van de primaire levensbehoeften van de mens en waar alles om draait bij Uticon.
Mondiaal moeten er steeds meer monden gevoed worden, terwijl grondstoffen schaarser worden.
Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en er worden steeds hogere eisen gesteld aan kwaliteit, veiligheid en hygiëne.
Continue ontwikkeling en innovatie zijn nodig om aan al deze eisen te voldoen.


Al sinds 1985 streven we dagelijks met onze opdrachtgevers naar optimalisatie van productieprocessen, uitbreiding van capaciteit, duurzame bouw en verbouw van fabrieken.
Uticon is thuis in de voedingsmiddelenindustrie en is bekend met de strenge regelgeving in dit werkveld.

Expertises Uticon

De onderscheidende kracht van Uticon zit in de synergie die er tussen onze disciplines bestaat. Ook daar waar onze opdrachtgevers met slechts één daarvan te maken heeft. Je profiteert van de integrale visie van het complete advies- en ingenieursbureau. Dat maakt Uticon tot de perfecte partner in het realiseren van jouw ambities.

Wat doet een ingenieursbureau?

Wij noemen het 'ontzorgen'; we ondersteunen onze klanten tijdens hun verbeterprocessen.
Dit doen wij door het geven van advies, het daadwerkelijk engineeren en het bieden van projectmanagement.
Het kan gaan om het realiseren van een verbouwing, maar ook een complete nieuwbouw behoort tot de mogelijkheden vanwege ons multidisciplinaire karakter.

Diensten

Als zakelijk dienstverlener leveren we met meer dan 100 ervaren ingenieurs een uitgebreid dienstenpakket.

Engineering

Van masterplanstudies tot studies naar de technische en financiële haalbaarheid van investeringen. Van procesoptimalisaties tot het volledig uitwerken en het begeleiden van complete nieuwbouw projecten.

Consultancy

In de voorbereidende fase zie je de kracht van onze integrale aanpak: het analyseren van kansen, toetsen van wensen en vergelijken van mogelijkheden.

Projectmanagement

De ingrediënten voor een optimaal en efficiënt projectverloop zijn onze kennis en ervaring van de food gekoppeld aan specifieke projectmanagement skills.

Interim professionals

De dynamiek in de food branche vraagt om flexibiliteit. Enthousiaste collega’s zijn voor korte of langere termijn een waardevolle uitbreiding voor jouw team.

Kom jij bij ons werken?

MES consultant


Als MES consultant zet jij jouw expertise op het gebied van industriële automatisering in op projecten voor onze klanten in de voedingsmiddelenindustrie. Hierbij ben jij in staat om verschillende productie- en logistieke processen van de klant te begrijpen. Je hebt daarbij het benodigde inzicht om de behoefte van de klant met betrekking tot informatie stromen al dan niet geïntegreerd in de geautomatiseerde processen te bedenken. Het is hierbij van belang dat je snel de pijnpunten boven tafel weet te krijgen en processen kunt begrijpen. 

Apeldoorn

Amersfoortseweg 15g
7313 AB Apeldoorn

Eindhoven

Beemdstraat 3
5653 MA Eindhoven

Yerseke

Grintweg 28
4401 NE Yerseke

Gent

Koedreef 26
9070 Destelbergen

www.uticon.be