Gebouw Gebonden Installaties (W & E)

De afdeling Installatietechniek begeleidt opdrachtgevers zowel binnen de volle breedte van de food branche als de utiliteit. De projectengineers en projectleiders bij Uticon adviseren de opdrachtgevers over gebouw gebonden installaties, ontwerpen deze installaties, ondersteunen het inkoopproces en begeleiden bij de aanleg en oplevering.

Behoefte aan gedegen engineering, goede adviezen of projectmanagement voor een multidisciplinair of installatietechnisch project? 

Kwaliteit en veiligheid

Doordat er steeds hogere eisen worden gesteld aan kwaliteit en veiligheid, krijgt installatietechniek steeds meer aandacht binnen de voedingsmiddelenindustrie. Deskundige en ervaren medewerkers van verschillende afdelingen werken nauw samen om de opdrachtgever in verbouw- en nieuwbouwprojecten te ontzorgen. Denk aan het creëren van hygiënische productieruimtes door middel van zonering (o.a. welk luchtdrukregime hanteren we) en het zorgen voor veilige arbeidsomstandigheden met een optimaal binnenklimaat (bijvoorbeeld welke temperatuur en vochtigheid is optimaal voor zowel product als medewerker). In nauwe samenwerking met de opdrachtgever worden de uitgangspunten en randvoorwaarden bepaald. Deze worden door ervaren installatietechnici vertaald naar duurzame installatieoplossingen, welke optimaal afgestemd zijn op het proces, de medewerkers en het gebouw.

Marine Harvest Pieters

Sta je voor een installatietechnische uitdaging?

Specifieke kennisgebieden Installatietechniek

Installatietechniek binnen Uticon omvat de volgende kennisgebieden:

  • Werktuigbouwkundige (W) installaties: hemel- en vuilwaterafvoeren, waterinstallaties, sanitair installaties, brandbestrijding installaties, gasinstallaties, HVAC-installaties (verwarming, ventilatie en airconditioning) en regelinstallaties.
  • Elektrotechnische (E) installaties: energie- en noodstroomvoorziening, schakel-, verdeelinrichting en voedingsleidingen, algemene krachtinstallaties, kanalisatie, verlichtingsinstallaties (binnen-, terrein-, vluchtweg- en noodverlichting), communicatie installaties (telefoon, intercom, videofoon, CAI, geluids- en omroepinstallaties), brandmeld- en ontruimingsinstallaties, bliksemafleiderinstallaties en aardings- en overspanningsbeveiliging, beveiligingsinstallaties (inbraak, CCTV en toegangscontrole), zonweringinstallatie en transport (liftinstallaties).
Installatie advies nieuwbouw en verbouw Bioprocess Pilot Facility

Installatie advies nieuwbouw en verbouw

BPF, Delft (NL)

Uitbreiding site Belcolade

Uitbreiding site voor echte Belgische chocolade

Puratos Belux, Groot-Bijgaarden (BE)

Nieuwbouw De Betho

Nieuwbouw gerealiseerd

De Betho, Goed (NL)