Bouwkunde & bouwconstructies

Voor opdrachtgevers in de voedingsmiddelenindustrie werkt de afdeling Bouwkunde aan bouwkundige projecten of bouwkundige onderdelen van multidisciplinaire projecten. De afdeling bestaat uit enthousiaste architecten, constructeurs, projectleiders, projectengineers en tekenaars. Verbouw en nieuwbouw, kleine en grote projecten, in binnen- en buitenland. In alle fasen van het project zetten we onze expertise in (ontwerpen en adviseren). Dit kan van haalbaarheidsstudies en het definiëren van de eisen en wensen tot en met uitvoering en oplevering.

Behoefte aan gedegen engineering, goede adviezen of projectmanagement voor een multidisciplinair of bouwkundig project?

Food safe bouwen

Bij projecten in de voedingsmiddelenindustrie zijn food safety en hygiënezonering vaak van groot belang. Opdrachtgevers krijgen niet alleen advies over de juiste bouwwijze en materialen, maar ook over het slim indelen van een productieomgeving in verschillende hygiënezones. Daarbij speelt ook de regelgeving een belangrijke rol met betrekking tot food safety (onder andere BRC, EHEDG, GMP), allergenenbeheer en food defense.

Lamb Weston / Meijer bouwkunde en bouwconstructies

Sta je voor een bouwkundige uitdaging?

BIM

Moderne 3D softwarepakketten voor engineering en constructieberekeningen worden toegepast, zodat we optimaal kunnen samenwerken met ontwerpers van andere disciplines en met andere partners in het project, zoals aannemers en leveranciers. Hiervoor worden programma’s als Revit, SCIA en diverse Autodesk programma’s gebruikt.

Duurzaamheid

Vanwege wetgeving en subsidies, maar ook vanwege het beleid van onze opdrachtgevers hebben we altijd aandacht voor duurzaamheid. Dat is duurzaamheid in de bredere zin, dus niet alleen energiezuinig ontwerpen maar ook goede arbeidsomstandigheden, toekomstgericht ontwerpen en verantwoord materiaalgebruik. Het kwantificeren hiervan gaat via de Breeam-NL systematiek.

Nieuw kantoor Darling Ingredients

Nieuw kantoor Darling

Darling Ingredients, Son (NL)

Nieuwbouw Delicia

Nieuwbouw Delicia toekomstbestendig tot in de details

Delicia, Tilburg (NL)

Dakvervanging Cloetta Holland

Dakvervanging bij Cloetta succesvol gerealiseerd

Cloetta Holland BV, Roosendaal (NL)